Убавата „Темна Пештера“ – една од најдобро уредените пештери за посетители, се наоѓа во близина на село Мрежичко и е достапна по кратка странична патека од 400м која почнува од асфалтниот пат кој води до селото и се движи по кањонот на Мрежичка река. Патеката е додадена во записот и мапата за секција I2 од Македонската Бесконечна Трансверзала.